
مصمم به توسعه زیرساخت ها در نقاط کمتر برخوردار هستم
وزیر بهداشت با اشاره به سفر دو روزه خود به استان کرمان و حضور در ۸ شهرستان این استان، گفت: امسال سخت ترین سال اقتصادی بعد از انقلاب است و دشمنان راه ها را بر اقتصاد ایران می بندند اما با این شرایط وعده هایی برای جبران کمبودها در جنوب استان کرمان دادیم و اطمینان دارم که با سرافرازی از این شرایط عبور کرده و دشمنان را شرمسار می کنیم.
به گزارش رسانه خبری سلامت سپید پوش ، دکتر سعید نمکی در مراسم افتتاح ساختمان جدید مرکز آموزشی و درمانی شهید باهنر کرمان با بیان این مطلب، اظهار داشت: امسال سال توسعه زیرساختها نیست بلکه سال گذران و عبور از شرایط موجود است اما حتما کار توسعه ای هم می کنیم و زیرساخت ها را در استان کرمان به ویژه مناطق محروم این استان توسعه میدهیم و مصمم هستیم که نقاط کمتر برخوردار را به هر قیمتی از نظر زیرساخت های بهداشتی درمانی توسعه دهم.
وی ضمن تاکید بر لزوم تقویت مشارکت بخش خصوصی در حوزه سلامت، تصریح کرد: تلاش می کنیم تا انگیزه و رغبت بیشتری برای حضور بخش خصوصی در مناطق کمتر برخوردار ایجاد کنیم و خوشبختانه فرمولی طراحی شده که می تواند موجب ماندگاری بخش خصوصی در مناطق محروم کشور شود تا علاوه بر خدمت به مردم، توجیه اقتصادی نیز برای آنها داشته باشد.
وزیر بهداشت افزود: وعده هایی برای توسعه زیرساخت ها، جبران کمبودها و تامین نیازها در شهرستان های جنوب استان کرمان دادیم که قطعا محقق خواهد شد.
دکتر نمکی یادآور شد: به دلیل آشنایی با فرهنگ، هنر و دیرینه این استان، می دانم که کرمان یکی از استان های پر رمز و راز کشور است و توانسته مفاخر زیادی از جمله ناظم الاطبا، خواجو و روح الله خالقی و همچنین شهدای گرانقدری مانند شهید باهنر و البته افراد نابی مانند سردار رشید اسلام، قاسم سلیمانی را به کشور عرضه کند.
وی دستاوردهای حوزه سلامت را یکی از نفیس ترین دستاوردهای کشور بعد از انقلاب اسلامی دانست و گفت: قبل از انقلاب از هر ۱۰۰۰ تولد زنده، به طور متوسط در کشور ۱۲۰ نوزاد و در استان بیش از ۲۴۰ نوزاد به یکسالگی نمی رسیدند و از سوی دیگر از هر ۱۰۰ هزار مادر باردار، در کشور به طور متوسط ۲۷۰ نفر و در استان کرمان بیش از ۵۰۰ نفر به دلیل عوارض ناشی از بارداری و حاملگی، جان خود را از دست می داد و در مناطق جنوب استان کرمان، از هر ۵ نفر، یک نفر دچار تب و لرز ناشی از مالاریا می شد اما به لطف خدا و انقلاب اسلامی و با همت همکاران ما در عرصه بهداشت و درمان، این شاخص ها بهبود یافته و توانسته ایم موفقیت های چشمگیری در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی به دست بیاوریم.
وزیر بهداشت ضمن تقدیر از خیرین استان کرمان در توسعه زیرساخت های حوزه سلامت، تاکید کرد: بنیادهای خیریه زیادی مانند بنیاد نفیس کرمان در کشور وجود دارد و خیرین بی ریای مهربان از خودگذشته در کشور کم نیستند.
دکتر نمکی یادآور شد: در دولت یازدهم و دوازدهم، طرح تحول نظام سلامت با اولویت توسعه زیرساخت های حوزه سلامت اجرا شد و موفقیت های زیادی در کاهش پرداخت از جیب مردم، توسعه زیرساخت ها، حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و همچنین ماندگاری تیم پزشکی در مناطق محروم داشت که باید از زحمات وزیر پیشین بهداشت نیز تشکر کنم اما در گام دوم این طرح، پیشگیری بر درمان و نیز درمان سرپایی بر درمان بستری در وزارت بهداشت، اولویت دارد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی با ۵ دلار، فرزندان مان را علیه ۶ بیماری مهلک مسری قابل پیشگیری با واکسن، واکسینه می کردیم و افت شدید مرگ و میر به ویژه در گروه های آسیب پذیر، حاصل اتخاذ روش های ارزان قیمت گذشته است و به خاطر دارم که برای توسعه خانه های بهداشت، وامی از بانک جهانی دریافت کردیم و ساخت اولین خانه بهداشت با استفاده از این منابع با حضور مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در کرمان آغاز شد.
وی گفت: امروز نظام سلامت با چالش های زیادی از جمله پرفشاری خون، دیابت، حوادث جاده ای، روان پریشی و سالمند شدن جمعیت روبرو است که مهار و کنترل آنها ارزان قیمت نیست و به تنهایی از توان وزارت بهداشت خارج است. به عنوان نمونه هزینه یک دوره شیمی درمانی از واکسیناسیون یک شهرک مسکونی بیشتر است بنابراین باید گام هایی برداریم تا نیاز به ساخت و ایجاد تخت بیمارستانی و توسعه بخش های ویژه در کشور کاهش یابد.
وزیر بهداشت اضافه کرد: رویکرد جدید ما، تقدم پیشگیری بر درمان است و اعتقاد داریم که یک ریال هزینه کرد در این حوزه، از هزار تومان هزینه کرد در سایر بخش ها، جلوگیری می کند. خوشبختانه طرح بسیج ملی کنترل فشار خون نیز با این رویکرد در کشور آغاز شد و استان کرمان یکی از درخشان ترین عملکردها در اجرای این طرح را داشته است چراکه هدف گیری ما سنجش فشارخون ۵۰ درصد از جمعیت ۳۰ تا ۷۰ سال بود که استان کرمان توانسته بیش از ۹۰ درصد از جمعیت هدف را پوشش دهد.
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: امسال پویش هایی برای کنترل دیابت، ارتقای سلامت روان و پیشگیری از حوادث را اجرا می کنیم. متاسفانه کشوری هستیم با انسانهای افسرده و دل مرده و بنا به تاکید مقام معظم رهبری نیازمند کشوری شاداب و جوانانی امیدوار هستیم.
وی تاکید کرد: در کنترل حوادث که فقط شامل حوادث جاده ای نیست و طیف گسترده ای دارد نیز باید در حوزه پیشگیری اقدامات جدی انجام دهیم و پلیس راهور، وزارت راه و شهرسازی و همچنین وزارت صمت برای کاهش نقاط حادثه خیز، آموزش به مردم و کاهش تلفات حوادث ناشی از نقل و انتقالات مصدومان به مراکز درمانی مشارکت داشته باشند و از سویی خودروسازها را مکلف به تولید خودروی با کیفیت کنیم
انتهای متن/*