بادام زمینی

جدول ارزش غذایی ۱۰۰ گرم بادام زمینی (کالری، پروتئین و چربی)

بسیاری از ما با شنیدن نام بادام زمینی به یاد خانواده خوشمزه و مغذی آجیل ها می افتیم اما جالب است بدانید این دانه ها در واقع آجیل نیستند و به گروه حبوبات از جمله عدس، لوبیا و سویا تعلق دارند.

به گزارش رسانه خبری سلامت سپید پوش ، بادام زمینی از خوراکی های بسیار محبوب است که بومی آمریکای جنوبی بوده و به نام های مختلفی همچون پسته زمینی یا آجیل زمینی نیز شناخته شده است.

مردم اغلب بادام زمینی را به شکل بو داده یا کره بادام زمینی مصرف می کنند. از دیگر محصولات این خوراکی مغذی می توان به روغن بادام زمینی، آرد و پروتئین بادام زمینی اشاره کرده که معمولا از آن ها در تهیه دسر، کیک، شیرینی ها، میان وعده ها و سس ها استفاده می شود.

بادام زمینی سرشار از پروتئین، چربی و مواد مغذی مختلف است و بر خلاف آن چه بسیاری از مردم تصور می کنند از افزایش وزن جلوگیری و احتمالا به کاهش وزن کمک می کند.

پیش از این با خواص بادام زمینی برای سلامتی آشنا شده اید؛ در ادامه با کوکا همراه باشید تا با ارزش غذایی بادام زمینی خام و بو داده و مقدار مواد مغذی موجود در آن ها آشنا شویم.

ارزش غذایی بادام زمینی خام

برخی مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم بادام زمینی خام عبارت است از:

بادام زمینی خام (۱۰۰ گرم) مقدار
کالری ۵۶۷
پروتئین ۲۵.۸ گرم
کربوهیدرات ۱۶.۱ گرم
قند ۴.۷ گرم
فیبر ۸.۵ گرم
چربی ۴۹.۲ گرم

کالری بادام زمینی چقدر است؟

بادام زمینی حاوی کالری فراوانی است اما مصرف آن به اندازه مناسب معمولا باعث چاقی و اضافه وزن افراد نمی شود و به کاهش وزن نیز کمک می کند.

بخش عمده کالری بادام زمینی (۷۸.۲ درصد) از چربی های موجود در این دانه ها نشات گرفته است.

کالری موجود در یک دانه بادام زمینی بدون پوسته (۰.۵ گرم) تقریبا ۳.۲ می باشد.

کربوهیدرات بادام زمینی چقدر است؟

بادام زمینی از خوراکی های کم کربوهیدرات محسوب می شود، گفته شده کربوهیدرات ها تنها حدود ۱۳ تا ۱۶ درصد کل وزن بادام زمینی را تشکیل می دهند.

چربی بادام زمینی چقدر است؟

بادام زمینی جزو خوراکی های پر چرب و از دانه های روغنی به شمار می رود به همین دلیل بیشتر بادام زمینی برداشت شده در سطح جهان صرف تولید روغن بادام زمینی می شود.

همان طور که در جدول مشاهده می کنید در هر ۱۰۰ گرم بادام زمینی خام حدود ۴۹.۲ گرم چربی وجود دارد، به عبارت دیگر بین ۴۴ تا ۵۶ درصد بادام زمینی را چربی تشکیل داده که بیشتر آن ها چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع و از نوع اسید اولئیک و اسید لینولئیک می باشند.

پروتئین بادام زمینی چقدر است؟

بادام زمینی سرشار از پروتئین و منبع بزرگ پروتئین های گیاهی محسوب می شود، یک چهارم وزن این حبوبات را پروتئین تشکیل داده که به طور کلی ۲۲ تا ۳۰ درصد کالری بادام زمینی را تامین می کند.

پروتئین بادام زمینی عمدتا از نوع آراچین و کوناراچین می باشد که باعث بروز حساسیت در برخی افراد شده و می تواند کشنده باشد.

فیبر بادام زمینی چقدر است؟

بادام زمینی منبع خوب فیبر به خصوص فیبر نامحلول است که خطر چاقی و افزایش وزن را کاهش می دهد. در هر ۱۰۰ گرم بادام زمینی خام ۸.۵ گرم فیبر نهفته است و حدود ۳۴ درصد نیاز روزانه بدن را تامین می کند.

شاخص گلیسمی بادام زمینی چقدر است؟

کروهیدرات پایین و سطح بالای پروتئین، چربی و فیبر، بادام زمینی را به یک خوراکی با شاخص گلیسمی بسیار پایین تبدیل کرده که مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت مناسب می باشد.

شاخص گلیسمی بادام زمینی ۱۴ است.

ویتامین ها و مواد معدنی بادام زمینی

بادام زمینی منبع بسیار خوب ویتامین ها و مواد معدنی مختلف محسوب می شود، از جمله:

  • بیوتین؛ بیوتین از مواد بسیار مهم به خصوص برای دوران بارداری است و بادام زمینی یکی از غنی ترین منابع غذایی این ماده محسوب می شود
  • مس؛ مس از مواد معدنی ضروری بدن است که کمبود آن در بسیاری از رژیم های غذایی به خصوص غربی احساس می شود، پایین بودن سطح این ماده در بدن اثر بدی روی قلب می گذارد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی حدود ۵۸ درصد نیاز روزانه بدن به مس را برطرف می کند
  • نیاسین؛ یا ویتامین B3 از ویتامین های مهم برای سلامتی بدن است و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ۶۱ درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می کند
  • فولات؛ یا ویتامین B9 که به نام اسید فولیک نیز شناخته شده به خصوص برای دوران بارداری بسیار مهم است. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ۶۰ درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند
  • منگنز؛ بادام زمینی از خوراکی های سرشار از منگنز می باشد و ۱۰۰ گرم از آن ۹۷ درصد نیاز بدن به این ماده معدنی را تامین می کند
  • ویتامین E؛ از آنتی اکسیدان های قدرتمند که اغلب در مقادیر زیاد در غذاهای چرب یافت می شود. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ۴۲ درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند
  • تیامین؛ یا ویتامین B1 به سلول های بدن کمک می کند تا کربوهیدرات ها را به انرژی تبدیل کنند و برای عملکرد قلب، عضلات و سیستم عصبی ضروری است. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ۴۳ درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را تامین می کند
  • فسفر؛ بادام زمینی منبع خوب فسفر نیز می باشد، ماده معدنی که در رشد و نگهداری بافت های بدن نقش مهمی دارد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ۳۸ درصد نیاز روزانه بدن به فسفر را تامین می کند
  • منیزیم؛ یک ماده معدنی مهم که نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن دارد و به حفظ سلامت قلب کمک می کند. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ۴۸ درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند

سایر ترکیبات گیاهی بادام زمینی

بادام زمینی حاوی ترکیبات گیاهی زیست فعال و آنتی اکسیدان های مختلف نیز می باشد، در واقع گفته شده این خوراکی از نظر محتوای آنتی اکسیدانی با بسیاری از میوه ها برابری می کند.

اگرچه بیشتر آنتی اکسیدان های بادام زمینی در پوست آن گنجانده شده اند، بنابراین تنها با مصرف خام می توان از تمام خاصیت آنتی اکسیدانی آن بهره مند شد.

بادام زمینی بدون پوست نیز حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی زیادی می باشد، از جمله:

  • اسید پی کوماریک؛ این پلی فنل یکی از اصلی ترین آنتی اکسیدان های موجود در بادام زمینی است
  • رسوراترول؛ آنتی اکسیدان قدرتمندی که خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی را کاهش می دهد
  • ایزوفلاون ها؛ یک گروه آنتی اکسیدانی پلی فنلی که نقش مهمی در سلامت بدن دارند
  • اسید فیتیک؛ اسید فیتیک در دانه های گیاهی از جمله آجیل ها یافت می شود و ممکن است در جذب آهن و روی موجود در بادام زمینی و سایر خوراکی هایی که در یک زمان مصرف می شوند اختلال ایجاد کند
  • فیتواسترول ها؛ روغن بادام زمینی حاوی مقادیر قابل توجهی فیتواسترول است که باعث ایجاد اختلال در جذب کلسترول در دستگاه گوارشی می شود

ارزش غذایی بادام زمینی بو داده

برخی مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم بادام زمینی بو داده عبارت است از:

بادام زمینی بو داده (۱۰۰ گرم) مقدار
کالری ۶۴۲.۹
پروتئین ۲۵ گرم
کربوهیدرات ۱۷.۹ گرم
فیبر ۷.۱ گرم
چربی ۵۱.۸ گرم

 

انتهای متن/*

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code