تهیه روغن در حضور مشتری نشان‌دهنده سلامت محصول نیست

مصرف بیش از اندازه روغن‌های حیوانی و نباتی جامد تهدید جدی برای سلامتی فرد است، و روغن‌های دیگر مانند روغن کنجد و یا روغن زیتون به عنوان جایگزین روغن‌های جامد پیشنهاد می‌شود اما در مورد این روغن‌ها هم باید نکاتی را رعایت کرد که برای سلامتی بسیار مهم است.

به گزارش رسانه خبری سلامت سپید پوش،  تهیه روغن کنجد در برابر دیدگان مشتری، نشان از سلامت آن نیست، حسین زارع بیدکی، کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی، « این نوع روغن‌ها به‌علت تصفیه نشدن، تاریخ مصرف آنها کوتاه مدت و حاوی مواد مضریست که سلامت عمومی را تهدید می‌کند.»

زارع بیدکی با بیان اینکه روغن‌های خوراکی شامل دو گروه روغن نباتی یا گیاهی و روغن‌های حیوانی هستند، افراط در مصرف روغن‌های حیوانی و نباتی جامد در افراد چاق و کم تحرک به علت اسیدهای چربی غیر اشباع موجود در آنها دلیل اصلی افزایش کلسترول خون و درنهایت سکته دانست و اظهار کرد:‌ « کارگاه‌های تولید روغن از ارده، زیتون، کنجد، سبوس برنج و روغن هسته انگور، به شدت گسترش یافته به صورتیکه در حال حاضر مصرف گسترده محصولات این کارگاهها معضلات بهداشتی در جامعه محسوب می‌شود. این کارگاهها صرفا مجهز به یک دستگاه پرس برای استخراج روغن هستند و روغن خروجی را بدون هیچگونه عملیات تصفیه به مصرف کنندگان عرضه می‌کنند و این درحالیست که این روغن قبل از تصفیه، حاوی مقادیر زیادی مواد مضر مانند رطوبت، ذرات باقی مانده دانه، صمغ، اگزالات، فیتات، فلزات سنگین و مواد حساسیت زاست.»

به گفته این کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی رطوبت و ذرات دانه موجود در این نوع روغن، سبب رشد و تکثیر انواع باکتری‌های بیماری‌زا می‌شود. و ذرات صمغ، اگزالات، فیتات، فلزات سنگین و مواد حساسیت‌زای موجود، فرایند واکنش‌های نامطلوب را در این نوع روغن تشدید می‌کند و شتاب می‌دهند به گونه‌ای که حتی اگر روغن تولیدی در زمان استحصال قابل مصرف باشد در یک دوره کوتاه چند هفته‌ای، بدون تردید غیرقابل مصرف و بیماری‌زا خواهد بود.

وی درمورد مصرف روغن‌های این چنینی  هشدار داد و از مردم خواست هنگام تهیه روغن با مطالعه برچسب به شماره پروانه ساخت و علامت استاندارد توجه داشته باشد، و محصولی را انتخاب کنند که اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس کمتری داشته باشند و ایزومتر ترانس روغن پایین‌تر و به صفر نزدیکتر داشته باشد.

زارع بیدکی در پایان با تاکید بر اینکه مردم باید روغن‌های سرخ کردنی، پخت و پز و یا سالاد را هر کدام را در جای خود استفاده کنید گفت: « مصرف متناسب با نوع هر روغن، سبب حفاظت و ارتقای سلامت خود افراد می‌شود و روغن‌های مایع مخصوص پخت‌وپز، تحمل حرارت بالا را نداشته و فاسد می‌شوند.»

 

انتهای متن/*

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

طراحی سایت
طراحی سایتسئوسرویس و تعمیر کولر گازی